1. 52 nemzetközi eucharisztikus kongresszus 2020
  2. Magyar Kurír - katolikus hírportál
  3. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programja | Eucharisztikus Kongresszus - IEC2020
  4. Elindult a NEK TV, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus híradója | Hajdúdorogi Főegyházmegye

Krisztusban Kedves Testvérek! Nagy örömmel értesültünk tavaly, a Fülöp Szigeteken, Cebu Cityben tartott 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróünnepségén arról, hogy Ferenc pápa a következő világkongresszus színhelyéül Budapestet jelölte ki. Felidéztük az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszus emlékét. Az a nagyszerű ünneplés hazánkban és külföldön is maradandó lelki élményt jelentett. Kifejezte és Isten kegyelmével hatékonyan előmozdította a megértést, a cselekvő szeretetet, a hitet és a Gondviselésbe vetett bizalmat. Azóta is felhangzik templomainkban a Kongresszus himnusza. Megrendülten éljük át, hogy Krisztus "vándorlásunk társa lett". A pápai döntés után megkezdtük a szervezés előkészületeit. Megalakult a Kongresszus Titkársága. Kidolgoztuk javaslatainkat a Kongresszus témájára és mottójára. Ennek részletes teológiai indoklása és római bemutatása után 2017 áprilisában a Szentatya jóváhagyta a témát és a jelszót, amely így hangzik: "Minden forrásom belőled fakad" (Zsolt 87, 7).

52 nemzetközi eucharisztikus kongresszus 2020

Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, azokról a hitükért vértanúságot vállaló személyiségekkel ismertet meg bennünket, akiknek ereklyéje nemrég került fel a kongresszus jelképére, a Missziós keresztre. Meglepő, de az 1938-as budapesti Eucharisztikus Kongresszusról eddig mindössze négy kötet jelent meg. A legújabb, néhány hete került a könyvesboltok polcaira. Szerzői arra vállalkoztak, hogy kiszabadítják a 82 évvel ezelőtti világeseményt a tévhitek, durva ideológiai csúsztatások fogságából. Hegedűs Andrással, a könyv szerkesztőjével, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Egyháztörténeti Bizottságának társelnökével Kuzmányi István beszélgetett. Megható ünnepségbe kapcsolódhatunk be a NEK TV kamerájának segítségével. Edelényben a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjai és tanárai egy kicsiny olajfát ültettek el intézményük parkjában. A facsemete azt a boldogságot jelképezi számukra, hogy véget ért a karantén időszak és szimbolizálja, hogy visszatérhet az élet az egyházba és az iskolába.

Magyar Kurír - katolikus hírportál

  1. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus meghirdetése
  2. Smoby takarító kocsi city
  3. Media markt joy napok 2019
  4. Dics suli élő in tamil
  5. Magyar Kurír - katolikus hírportál
  6. Fák virágok fény
  7. A világ legokosabb egere. - indavideo.hu
  8. Mömax konyhabútor vélemények
  9. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programja | Eucharisztikus Kongresszus - IEC2020
  10. 13 reasons why 2 évad letöltés work
  11. Hobby bolt, dekoráció, Dunakeszi - a CYLEX katalógusban
  12. 3. Egyenletesen változó mozgások (18. oldal) - Kalászsuli_hetedikes_fizika

Ezen a napon elkezdődött a regisztráció is a Kongresszus programjaira.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programja | Eucharisztikus Kongresszus - IEC2020

Az elmúlt hónapok alaposan átrendezték az életünket. A bezártságban tapasztaltuk meg, hogy mekkora a nyitottság bennünk értékes, mély, lelki, szellemi táplálék iránt. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus saját televíziós adásaiban arra vállalkozik, hogy minél több emberhez elvigye a katolikus világesemény hírét. Az idén szeptemberre tervezett nagyszabású rendezvénysorozatot a járványhelyzet miatt csak 2021 őszén tartják meg. Ez pedig, ha elsőre nem is örültünk neki, valójában jó hír, hiszen így nyertünk valamit, amiből manapság nagyon kevés van: időt. Időt arra, hogy az életünket olyan dolgokkal töltsük meg, aminek hosszú távon is van értelme és értéke. A NEK TV műsoraiban hírt adunk azokról az eseményekről, programokról, amelyek vidéken és a fővárosban vagy határainkon túl valamilyen módon kapcsolódnak a kongresszushoz. A NEK első híradója már látható a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus YouTube-oldalán. A műsor vendége volt Erdő Péter bíboros, aki az előkészületekről és a NEK jelentőségéről beszélt.

Elindult a NEK TV, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus híradója | Hajdúdorogi Főegyházmegye

| 13:02 BALAKAT – Harmadszor rendeznek szentségimádási hétvégét a Balatonnál Bódi Mária Magdolna emlékére Harmadik alkalommal szerveznek június 26. és 28. között ötvenórás szentségimádási hétvégét a Balatoni Katolikus Találkozó (BALAKAT) fiatal szervezői a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián Bódi Mária Magdolna vértanú tiszteletére. június 22. | 19:15 Felséges dallamok – A Győzelemről énekeljen himnusz és ami mögötte van "Minden művészet egyazon forrásból ered" – mondta Liszt Ferenc zeneszerző, zongoraművész. A zene június 21-i ünnepe alkalmából áttekintettük, milyen tapasztalatokat meríthetünk a zene terén a 34. eucharisztikus világkongresszus alapján. Liszt Ferenc, Koudela Géza és egy több mint... » június 18. | 18:10 Idén is Gyulán tartották a Szeged-Csanádi Egyházmegye papjainak éves találkozóját Hagyománnyá vált, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye papsága minden évben Gyulán rendezi meg összejövetelét. Idén június 17-én, szerdán találkoztak az egyházmegye lelkipásztorai. Az esemény lehetőséget adott az egyházmegye aktuális ügyeinek megvitatására és a közös imádságra is.... | 13:15 Akik a missziós keresztet kísérik Hengán Kristóf a kezdetektől, 2018-tól viszi városról városra, templomról templomra a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképét.

tovább »

Ez a 87. zsoltárból vett idézet az Újszövetség fényében titokzatos utalás az Eucharisztiára is. A II. Vatikáni Zsinat ugyanis világosan tanítja, hogy "a szentmiseáldozat az egész keresztény élet forrása és csúcspontja" (Lumen Gentium 11). "A liturgiából, különösen az Eucharisztiából, mint forrásból árad belénk a kegyelem, és valósul meg a legnagyobb hatékonysággal az emberek megszentelése Krisztusban és Isten megdicsőítése, amely az Egyház minden más tevékenységének célja" (Sacrosanctum Concilium 10). Az Eucharisztia lelki életünk forrása, hiszen "benne van az Egyház egész kegyelmi gazdagsága, maga Krisztus, a mi húsvéti bárányunk és élő kenyerünk" (Presbyterorum Ordinis 5). Olyan tiszta forrás az, amelyből mindnyájan meríthetünk az Eucharisztia ünneplése által, a szentáldozásban és a szentségimádásban. A szentmise, a szentáldozás és a szentségimádás hatása nem áll meg a templom kapujában, hanem átalakítja az életünket. Sürget minket, hogy továbbadjuk a világnak az örömet és a segítő szeretet tanúságtételét.

Sat, 24 Jul 2021 19:56:09 +0000