1. Mesterpedagógus bértábla 2020

törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30. ) kormányrendelet 38. §-át. Eszerint 2014. és 2015. között az illetményalap a teljes munkaidőre megállapított kötelezõ legkisebb alapbér (minimálbér) havi összegének 118, 9%-ára emelkedett a középfokú végzettségűek esetén, 163, 3%-ra alapfokozatot, 179, 6%-ra mesterfokozatot szerzett pedagógusok esetén. Ami a további éveket illeti: a Korm. rendelet 38. § (2) és (3) bekezdése határozza meg a 2015. és 2016. augusztus 31., valamint a 2016. között érvényes illetményalapot, szintén az akkor aktuális havi minimálbér százalékában. Középfokú végzettség esetén az illetményalap a minimálbér 119, 3%-a lesz a 2015-2016-os tanévben, 119, 6%-a pedig a 2016-2017-es tanévben. Alapfokozat esetén ez az arány 168, 9, illetve 174, 5%, mesterfokozat esetén pedig 186, 4 és 193, 2% lesz. Egyéb illetményemelési tényezők A fentieken kívül a magasabb fokozatokba történő előrelépéssel, illetőleg a háromévenkénti soros előrelépéssel is emelkedik a pedagógusok bére; ez az emelkedés – a fentiekkel ellentétben – nem egységesen történik, hanem attól függ, az adott pedagógus életpályájának ívén éppen hol tart.

Mesterpedagógus bértábla 2020

A jövő évi költségvetésben benne van a következő pedagógusbér-emelés fedezete, és 2015 szeptemberétől átlagosan legalább 3, 4 százalékkal nő majd a pedagógusok alapilletménye az idei, októberben kézhez kapott bérhez képest - közölte a köznevelési államtitkárság. Itt az új pedagógus bértábla is. Pedagógus béremelés 2015 - itt vannak a részletek Előzőleg a Nemzeti Pedagóguskar elnöke és 13 rangos állami és egyházi gimnázium vezetője levélben kérte a kormányfőt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) illetékes vezetőit és a parlamenti pártok frakcióvezetőit, hogy továbbra is a minimálbérhez kötötten emelkedjenek a pedagógusbérek, és ne változtassanak a vonatkozó szabályozáson. A köznevelési államtitkárság emlékeztetett: a pedagógusok voltak az elsők, akiknek a kormány életpályát kínált 2011-ben, és ennek részeként a béremelést is megvalósította. A jövő évi költségvetésben is benne van a következő pedagógusbér-emelés fedezete. 2015 szeptemberétől átlagosan legalább 3, 4 százalékkal nő majd a pedagógusok alapilletménye a 2014. évi októberben kézhez kapott bérhez képest, s a béremelés 2016-ban, majd 2017-ben is folytatódik.

A pedagógusoknak minden eggyel magasabb fizetési fokozat előtt 3 évet kell, hogy várakozzanak. Az előrébb lépés mindig a tárgyév első napján történik meg. Abban az esetben, ha egy adott munkakör olyan, hogy többféle végzettséggel is el lehet látni, vagyis betölthető, akkor az alapján kell besorolni a pedagógust, amelyik a legmagasabb a meglévő végzettségei közül. Ezek a szabályok vonatkoznak a pótlékokra is. A törvény 3. melléklete határozza meg az egyes munkakörhöz szükséges szakképzettségeket és ez alapján, ha valakinek az egyetemi végzettségéhez nem párosul pedagógus szakképzettség is, akkor nem tölthet be pedagógus munkakört ezzel a végzettséggel és ilyenkor csak a főiskolai végzettséget lehet beszámítani. Tehát oda kell figyelni a besorolásánál, hogy ne legyen jogszabályba ütköző. A köznevelésről szóló jogszabály 7. számú melléklete tartalmazza a táblázatot, melyben végzettség és a jogviszony fennállásának évei száma alapján kiszámítható a pedagógusi bér. Kategória /év Gyakornok (%) Pedagógus I. I. Pedagógus II.

A kormányzati nyilatkozatok szerint a változtatásra és a béremelés mértékének csökkentésére a jogosultak körének kiterjesztése miatt volt szükség. Az ideit minden év szeptemberében további tízszázalékos emelés követ 2017-ig. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint nem a jogosultak körének kiterjesztése, hanem a fedezet hiánya miatt kapnak kisebb béremelést a tanárok. Ennyit keresnek a tanárok szeptembertől A oldalon közzétett táblázat szerint főiskolai végzettség esetén a mindenkori minimálbér 157, 8 százalékával számolva a bérek 154 644 és 293 824 forint közöttiek. Egyetemi végzettséggel a mindenkori minimálbér 172, 9 százalékával számolva az alsó határ 169 442, a felső pedig 321 940 forint. A szakvizsgával rendelkező tanárok átmenetileg veszítenek az előnyükből: az új életpálya-modell a pedagógusokat négy kategóriába - pedagógus I., pedagógus II., mesterpedagógus, kutatótanár - sorolja, szeptembertől ugyanakkor mindenki az első kategóriába kerül, az első minősítési eljárásra később jelentkezhetnek a tanárok.

  1. Mester pedagógus bértábla 2020 tv
  2. Lyme kór folt man
  3. Modell helikopter irányítása
  4. Egyre jobban keresnek a pedagógusok – Szeged Ma – tények és vélemények
  5. Mester pedagógus bértábla 2020 year
  6. Mester pedagógus bértábla 2020 class

r. 36. § (2)-(4) bekezdés]. Az előresorolás révén a bértábla Pedagógus II., illetve Mesterpedagógus fokozataihoz kapcsolódó szorzószámokkal kell majd az érintettek bérét megállapítani. A Kutatótanár fokozathoz szükséges minősítésben pedig az Emberi Erőforrás Minisztérium által évente közzétett pályázat alapján lehet részt venni [Korm. § (5)-(7) bekezdés]. A másik, egyéni béremelést eredményezõ tényezõ pedig az, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. törvény [Kjt. ] szerint számított, közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, továbbá a fizetési fokozat megállapításánál beszámítandó idő alapján minden pedagógus háromévenként eggyel magasabb fizetési kategóriába lép, amelynek alapján őt a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési kategóriába besorolni [Nkt. 64. § (5) bekezdés]. Ez évente a pedagóguskar egyharmadát érinti.

Megszavazta a parlament a köznevelési törvény módosítását, amely alapján a pedagógus-életpályamodell és a béremelés szeptembertől kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra, ugyanakkor az eredetileg tervezett béremelésnek csak a hatvan százalékát kapják meg az érintettek. Bár az alapbér átlagosan 34 százalékkal emelkedik - ezzel tulajdonképpen az infláció miatti lemaradást hozzák be -, nő a tanárok kötelező óraszáma, eltörölnek egyes pótlékokat, illetve a túlóradíjat is. A módosítást 257 igen, 34 nem szavazattal és 2 tartózkodással fogadott el kedden az Országgyűlés. A 2011-ben elfogadott köznevelési törvény szerint csak az iskolákban, óvodákban, kollégiumokban pedagógus munkakörben, pedagógus végzettséggel dolgozók kaptak volna béremelést szeptembertől - ezt most kiterjesztették a pedagógiai szakmai szolgáltatást nyújtó intézményben pedagógiai szakértő és előadó munkakörökben, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi intézményben pedagógus munkakörben foglalkoztatottakra is.

szintre pályázik. Mesterpedagógusok 1389-en akarnak lenni, 183-an megújítanák ezt a pozíciójukat, 207-en pedig tanfelügyelői, minősítési szakértői cím szerzéséért szállnak harcba. Kutatótanári besorolásra ezúttal harminc fő jelentkezett, 24-en pedig megújítanák a korábban megszerzett kutatói címüket. Az érintetteknek mindenekelőtt portfóliót kell készíteni, ami nem kis munka, hiszen ebben mutatják be a szakmai pályafutásukat. Részletes óratervekkel, továbbá szabadon választott dokumentumok bemutatásával igazolják a kompetenciáik fejlettségét, hospitálási napló és esettanulmány elkészítésével adnak számot pedagógiai jártasságukról. A portfólió feltöltését követő évben a tanárok tevékenységét helyszíni látogatás formájában háromfős szakértői bizottság is értékeli. Megéri a befektetett energia, a sikeres szintlépés ugyanis minden esetben a bér emelkedésével jár, a többség esetében ez átlagosan tíz százalék. A pontos összeg függ a pályán eltöltött évektől és a végzettségtől is, de nagyjából havi harmincezer forint többletre számíthatnak azok, akik átmennek a vizsgán.

Mon, 19 Jul 2021 20:44:05 +0000